Jannika Röding- Professionell nagelspecialist hos Sabai Sabai Spa.

Visste du att Greta Garbo arbetat som manikyrist?

2012-10-03

Go kväll!

Ikväll känner jag att jag vill berätta en historia, närmare bestämt manikyrens historia. Visste ni att manikyr har funnits i över 4000 år? Fast lackade eller färgade naglar är faktiskt en ännu äldre företeelse, nära 5000 år gammalt. Från färgning med ägg, bivax och gelatin, till de kungliga kineserna som först använde guld och silver och sedan rött och svart. Kvinnorna med lägre rang fick bara använda ljusare färger och belades med dödsstraff om de avvek från reglerna! Långa naglar var ett annat tecken på välstånd, vem kan jobba i risfälten med cm-långa naglar?

Det är främst i Hollywood som trender även inom nagelvård skapas, men visste ni att allas vår Greta Garbo arbetade som manikyrist i Stockholm på 1920-talet? På 1940-50-talen hade storstjärnor som Rita Hayworth rödlackade naglar och nagelindustrin tog fart. Fransk manikyr är en 80-talsföreteelse, som tog fart då Dallas visades på tv.

På 90-talet var det Madonna och Prinsessan Diana som stod för förebilderna, med långa naglar lackade i starka färger och glitter samt korta naturliga med ljusa färger. Det modet har hängt sig kvar, det är fortfarande mest korta naturliga naglar som är det trendigaste. Skillnaden från 90-talet är att även korta naglar kan ha mörka färger

Eller vad säger ni, hur beroende är du av modet för hur du lackar dina naglar?

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden